Cazare in Sighisoara - Festival Medieval, Festival de Arta Medievala

Sighisoara, Str. Libertatii 41
Romania, jud Mures
+40 265 772 486
+40 722 490 003
office@hotelgia.ro
Despre noi Servicii Camere Tarife Galerie foto Contact Sighisoara Rezervari
Meniu
Excursii si tabere
Clienti
Festivalul de arta medievala
Istoricul Pensiunii Gia
Evenimente
       Festivalul de Arta Medievala
       Perioada festivalului - in ultimii ani a avut loc in ultimul week-end al lunii Iulie, incepe vinerea (de obicei in jurul orelor 12-14, prin deschiderea oficiala) si se incheie duminica noaptea( in jurul orei 24, poate mai tirziu) cu un imens foc de artificii- care, cu siguranta, nu trebuie ratat- si cu parada costumelor. Ca o recomandare, este bine sa faceri rezervari la hoteluri cu cel putin doua luni inainte.

       Programul festivalului - apare cu citva timp inainte de desfasurare si- probabil- poate fi gasit pe sitte-ul Primariei iar daca ati ajuns, deja, la Festival va veti putea informa la unul din Centrele de informare turistica din Cetate sau la Asociatia Turistica Sighisoara( cu sediul pe strada Octavian Goga, nr. 8).
       Iimaginea festivalului - Pe stradutele inguste, intre casele viu colorate- parca din desenele copiilor- veti intilni trupe de teatru, trubaduri, vrajitoare carora li se intenteaza procese, veti putea participa la turniruri alaturi de cavaleri in armuri stralucitoare sau chiar veti putea face o casatorie de o zi (primind si un document in acest sens).Este interesant, cu siguranta turistului ii va placea, mai ales daca va avea intelepciunea de a gusta din placerile timpurilor medievale-de mult apuse, dar reconstituite la Sighisoara- si va manifesta toleranta pentru unele aspecte ale vietii cotidiene(cum ar fi galagie, inghesuiala, comercianti ambulanti etc.).
       Cum ma imbrac la festival? - Se pare ca turistii (nu localnicii) sunt cei mai dornici sa intre in atmosfera medievala, chiar si prin costumatie. Daca nu vin pregatiti de acasa ( cu haine cu iz medieval) vor gasi masti, coronite, ii si rochii din in, coifuri si palarii de vrajitoare. Totodata, in 2008, pe perioada Festivalului (dar, probabil, nu numai), pe o straduta din imediata apropiere a Turnului cu Ceas s-a deschis un magazin de inchiriat costume medievale.

       Festivalul si copii - Copii ramin impresionati de atmosfera din Cetate, pictati pe fata si purtind masti caraghioase se vor bucura de bunatatea turtelor dulci, a acadelelor, a merelor glazurate si a placintelor unguresti. Totodata, in Piata Ratustelor, zilnic-pe perioada Festivalului- de obicei in jurul prinzului, se desfasoara spectacole pentru ei (uneori interactive).Vor vedea regi si regine, printi si printese si- mai mult decit sigur-il vor intilni pe tobosarul cetatii cu care vor putea face o fotografie.
       Impresii desre festival - Ca in orice lucru exista pareri pro si contra. Daca sunteti dispusi sa impletiti realitatea cu fantezia, modernul( atit cu aspectele lui bune dar si cu cele de prost gust) cu medievalul si sa manifestati toleranta fata de ce va inconjoara veti fi pregatiti de Festival. Oricum, timp de trei zile, oamenii comunica intre ei, se infratesc prin muzica, dans, joc, teatru si se bucura de basmul medieval intilnit la Sighisoara.
 
 
Curs Valutar BNR
2024-02-26
EURO 4.9731 LEI
USD 4.5843LEI
Legaturi utile
Rent a Car Sighisoara
Sighisoara Rent a Car
Pizza Sighisoara
Jaluzele Sighisoara
Sighisoara Romania
Restaurant Pizzerie Venetia
Optica Iris Sighisoara
Romania Explorer
Floraria Ikebana Sighisoara
Sighisoara Turism
Farmacia Rubin Sighisoara
Restaurant Concordia
Despre noi Sighisoara Servicii Camere Tarife Galerie foto Contact Rezervari
Copyright ? 2009 GIA SRL. Toate drepturile rezervate. www.anpc.gov.ro StaHo Design